Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 22 Μαρτίου 2015

Νέοι α/α πύραυλοι Buk-Μ3: Το νέο απόκτημα των Ενόπλων Δυνάμεων

Αιχμή του δόρατος της αντιαεροπορικής άμυνας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων οι τεχνολογικά προηγμένοι πύραυλοι «Buk».
Πηγή: Aleksandr Wilf / RIA Novosti
Η νέα έκδοση των αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Buk-Μ3, θα ενταχθεί στις ρωσικές ΕΔ τον επόμενο χρόνο, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS καλά πληροφορημένη πηγή στο υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πύραυλοι εδάφους αέρος (SAM) νέας γενιάς, προγραμματίζεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2015, ενώ, από το 2016, θα αρχίσουν να εντάσσονται στους σχηματισμούς των υπόλοιπων κλάδων του Στρατού.

Το πυραυλικό σύστημα αναπτύχθηκε από την εποχή ακόμα της ΕΣΣΔ, το 1988, αλλά για διάφορους λόγους -περιλαμβανομένων των οικονομικών δυσκολιών- η παραγωγή του παρέμενε στις καλένδες. Το 2007, το υπουργείο Άμυνας υποσχέθηκε ότι οι εξελιγμένοι «Buk» θα ενταχθούν στις ρωσικές ΕΔ το 2009, στη συνέχεια το χρονοδιάγραμμα παράδοσης μετατοπίστηκε, ενώ το 2012, το υπουργείο ανέφερε ως νέα καταληκτική ημερομηνία το 2015.
Τα τακτικά-τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν είναι ακόμα γνωστά, αλλά σίγουρα δεν θα υστερούν από τα άλλα προϊόντα της σειράς. Όλα τα πυραυλικά συστήματα εδάφους – αέρος «Buk», σε όλες τις τροποποιήσεις τους, έχουν καταγραφεί ως από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο μοντέλο Buk-M2, καταστρέφει αεροπορικούς στόχους (στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους) σε ύψη μέχρι και 18 χιλιόμετρα.
Σήμερα, πύραυλοι «Buk» υπηρετούν στις ΕΔ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Φινλανδίας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βενεζουέλας και της Συρίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube