Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 19 Μαρτίου 2015

Σε ετοιμότητα τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα Ισκαντέρ για έκτακτες ασκήσεις στη Βαλτική

Ρωσικά πυραυλικά συστήματα Ισκαντέρ καθώς και μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας αναπτύσσονται στο Καλίνινγκραντ, στο ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, στη Βαλτική Θάλασσα προκειμένου να συμμετάσχουν σε έκτακτες ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας. 
Σύμφωνα με πηγή του ρωσικού Υπουργείου Αμυνας «σε ετοιμότητα βρίσκονται μαχητικά και βομβαρδιστικά ενώ αναπτύσσονται και χερσαία στρατεύματα στην περιοχή του Καλίνινγκραντ. Ο ρωσικός στρατός θα ενισχυθεί με τα πυραυλικά συστήματα Ισκαντέρ των δυνάμεων της ΔυτικήςΣτρατιωτικής Περιφέρειας, τα οποία θα μεταφέρουν στην περιοχή πλοία του Στόλου της Βαλτικής».
Την εντολή να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ο Βόρειος Στόλος αλλά και ξεχωριστές μονάδες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας καθώς και αερομεταφερόμενα στρατεύματα για έκτακτες ασκήσεις ετοιμότητας, έδωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη Δευτέρα. Ο Βόρειος Στόλοςπου τέθηκε σε συναγερμό την Δευτέρα το πρωί περιλαμβάνει 38.000 άτομα στρατιωτικού προσωπικού, 3.360 στρατιωτικά οχήματα, 41 πλοία, 15 υποβρύχια και 110 αεροπλάνα και ελικόπτερα, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας.
Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στην ξηρά, στην θάλασσα και τον αέρα και θα διαρκέσουν έως τις 21 Μαρτίου. Οπως δήλωσε ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού «οι νέες προκλήσεις και απειλές της στρατιωτικής ασφάλειας απαιτούν την περαιτέρω όξυνση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην κατάσταση των νεοσύστατων στρατηγικών δυνάμεων στο Βορρά».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube