Weather Icon
Ισλάμ , Συρία 13 Μαρτίου 2015

Τουρκία: Σύρος πολίτης ο πράκτορας που βοήθησε τις Βρετανίδες μαθήτριες να ενταχθούν στο Ι.Κ.

Τουρκία: Σύρος πολίτης ο πράκτορας που βοήθησε τις Βρετανίδες μαθήτριες να ενταχθούν στο Ι.Κ.
Εργάζεται για χώρα – μέλος του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στους τζιχαντιστές
REUTERS/HANDOUT
Τρεις φίλες, η Καντίζα Σουλτάνα, 16 ετών, η Σαμίνα Μπέγκουμ και η Αμίρα Αμπάσε, ηλικίας 15 ετών, κατάφεραν να περάσουν στη Συρία στις 17 Φεβρουαρίου αφού ταξίδεψαν με αεροπλάνο από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη. 
Ο ξένος πράκτορας ο οποίος βοήθησε τρεις Βρετανίδες μαθήτριες να μεταβούν στη Συρία στις 17 Φεβρουαρίου για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος είναι Σύρος και εργάζεται για λογαριασμό μιας από τις χώρες που συμμετέχουν στην διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ο άνθρωπος που συλλάβαμε είναι κάποιος που εργάζεται για την υπηρεσία πληροφοριών μιας χώρας του συνασπισμού», είπε ο κ. Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

Ο άνθρωπος αυτός «έχει τη συριακή υπηκοότητα», συνέχισε, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Ο κ. Τσαβούσογλου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του συνέλαβε άτομο «που βοήθησε τις τρεις Βρετανίδες έφηβες να περάσουν στη Συρία» μέσω της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι ο πράκτορας δεν ανήκει στις ΗΠΑ ή σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ ανέφερε ότι ο πράκτορας έχει επίσης καναδική υπηκοότητα, όμως την πληροφορία είχε διαψεύσει ήδη από την Πέμπτη η Οτάβα, όπου επίσημη πηγή είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «το πρόσωπο αυτό δεν είναι Καναδός υπήκοος, ούτε εργάζεται για την SCRS», την υπηρεσία πληροφοριών του Καναδά.
Τρεις φίλες, η Καντίζα Σουλτάνα, 16 ετών, η Σαμίνα Μπέγκουμ και η Αμίρα Αμπάσε, ηλικίας 15 ετών, κατάφεραν να περάσουν στη Συρία στις 17 Φεβρουαρίου αφού ταξίδεψαν με αεροπλάνο από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, μετέβησαν με λεωφορείο ως την τουρκική πόλη Σανλιούρφα, κοντά στα συριακά σύνορα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν οι τουρκικές αρχές.
Η Άγκυρα κατηγόρησε τις βρετανικές αρχές ότι καθυστέρησαν να ανακοινώσουν την αναχώρηση των τριών εφήβων.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube