Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 6 Μαρτίου 2015

Στο παρά ένα απεσοβήθη μεγάλος κίνδυνος εισροής επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Ξύδι Άντζελα!

Στο παρά ένα απεσοβήθη  μεγάλος κίνδυνος εισροής επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Ξύδι Άντζελα!

Αστέρας: Στον κύκλο των χαμένων ιδιωτικοποιήσεων

του Δημήτρη Δελεβέγκου

Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα του Αστέρα Βουλιαγμένης είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ για το  2013, αποτελώντας ένα από τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία που θα εξυπηρετούσαν το στόχο για έσοδα 2,5 δισ. ευρώ. Ύστερα, όμως, από την αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έγινε χθες γνωστή, η ιδιωτικοποίηση του «διαμαντιού» της αττικής Ριβιέρας μπαίνει στο συρτάρι.
Οι δικαστές του ΣτΕ- που κλήθηκαν να εξετάσουν τη νομιμότητα του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) της έκτασης- έδωσαν έμφαση στο σκέλος της ανάπτυξης πολυτελών κατοικιών στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου, κρίνοντας ως μη νόμιμη τη σχετική διαδικασία.

Μακέτα
Ωστόσο, η υλοποίηση 14 πολυτελών κατοικιών, έως δύο επιπέδων, που θα καταλάμβαναν συνολική επιφάνεια 2.000 τ.μ. αποτελούσε μοχλό εξασφάλισης υψηλών αποδόσεων για τα κεφάλαια ύψους 700 εκατ. ευρώ που είχε αποφασίσει να επενδύσει το αραβικών συμφερόντων fund Jermyn street real estate IV που ανήκει στην AGC Equity Partners.

 Για περισσότερα  Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube