Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 7 Μαρτίου 2015

Ρωσία: Ξεκινά η κατασκευή νέων πυρηνικών υποβρυχίων

Ρωσία: Ξεκινά η κατασκευή νέων πυρηνικών υποβρυχίων
Στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μία μεγαλοπρεπής τελετή στο ναυπηγείο Σεβμας της Ρωσίας και για την πέμπτη γενιά των πυρηνικών υποβρυχίων τύπου Yasen, το Arkhangelsk, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα.
Τα υποβρύχια τύπου Yasen είναι τα πιο προηγμένα πυρηνοκίνητα υποβρύχια σκάφη πολλαπλών χρήσεων στο Ρωσικό Ναυτικό.
Τα νέα υποβρύχια αναμένεται να αντικαταστήσουν εκείνα από τη σοβιετική εποχή, όπως τα υποβρύχια τύπου Akula. Επιπλέον τα νέα Yasen θεωρούνται αντίβαρο στα πυρηνοκίνητα υποβρύχια τύπου Seawolf και Virginia των ΗΠΑ.
Η Ρωσία κατασκευάζει τρία υποβρύχια τύπου Yasen, εκτός από αυτό που είχε τεθεί σε λειτουργία από το Ρωσικό Ναυτικό.
Όλα τα μελλοντικά υποβρύχια Yasen θα έχουν υπερσύγχρονη σχεδίαση που θα περιλαμβάνει ένα πλήρες προφίλ και ένα εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό. Το υποβρύχιο θα είναι φτιαγμένο από χαμηλής μαγνητικό χάλυβα.
Το Yasen-class είναι το πρώτο ρωσικό υποβρύχιο που είναι εξοπλισμένο με ένα σφαιρικό σύστημα σόναρ, το οποίο αποτελείται από ένα σφαιρικό τόξο, πίνακες στα πλευρά και ένα συρόμενο πίνακα. Λόγω του μεγάλου μεγέθους της σφαιρικής συστοιχίας, οι σωλήνες τορπιλών είναι λοξές και τοποθετημένες στο πίσω μέρος του κέντρου ελέγχου.
Εκτός από τις τορπίλες 533-χιλιοστών, ένα υποβρύχιο Yasen έχει την δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους cruise από τα οκτώ κάθετα συστήματα εκτόξευσης, που διαθέτει. Επίσης, μπορεί να μεταφέρει υπερηχητικούς πυραύλους Onyx και Kalibr ή επιθετικούς πυραύλους cruise.
Το υποβρύχιο έχει πλήρωμα περίπου 90 ατόμων γεγονός που υποδεικνύει τον υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης σε διαφορετικά συστήματα του υποβρυχίου. Για λόγους σύγκρισης, το νεότερο υποβρύχιο επιθετικού τύπου Virginiaτων ΗΠΑ έχει πλήρωμα 134 ατόμων.
Sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube