REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 15 Μαρτίου 2015

Ανησυχία στις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας

Ανησυχία στις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας
Τη συμπάθειά του στη Ουάσιγκτον, η οποία ανησυχεί για τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν τις αυξανόμενες στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας, εξέφρασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Έτσι ο ίδιος σχολίασε τη δήλωση του επικεφαλής της Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής, ναυάρχου Γουίλιαμ Γκόρντεϊ, ο οποίος είπε ότι αυξάνει η ικανότητα της Μόσχας για να περιορίσει την αύξηση πυραύλων, και το γεγονός μπορεί να προκαλέσει πρόσθετες δυσκολίες στην προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι πιθανών απειλών.
Σύμφωνα με τον ναύαρχο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε όλο τον κόσμο, ακόμα και κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσικά βαριά βομβαρδιστικά και μέσα ναυτικής αναγνώρισης μελετάνε τις δυνατότητες του NORAD.
Στις 2 Μαρτίου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντρ Γκρουσκό δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν περίπου 200 μέτρα στρατιωτικού χαρακτήρα στα ανατολικά σύνορα, στα πλαίσια της ενίσχυσης της δράσης του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Προηγουμένως, ο ανώτατος διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο Αμερικανός στρατηγός, Φίλιπ Μπρεντλοβ, δήλωσε ότι η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα για το ΝΑΤΟ, και τώρα τα ρωσικά όπλα απειλούν την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
vz.ru

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube