Weather Icon

ΠΑΟΚ είμαστε, μαλάκες δεν είμαστε

Τάσος Τέλλογλου
Η κυβέρνηση, με την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε, μεταξύ των άλλων, να «ρυθμίσει» τα χρέη του ΠΑΟΚ. Έγινα ΠΑΟΚ τη δεκαετία του ’70 με τη μεγάλη ομάδα των Κούδα, Παρίδη, Τερζανίδη, Σαράφη, μία ομάδα που είχε έναν νοικοκύρη πρόεδρο τον Παντελάκη και μια διοίκηση που άπλωνε τα πόδια της μέχρι εκεί που έφτανε το πάπλωμα.
Τη δεκαετία του ’90 η τότε κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) ρύθμισε μία φορά τα χρέη του ΠΑΟΚ και όπως συμβαίνει σε συμπαθείς ομάδες και φορείς του πληθυσμού (αγρότες, γουναράδες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, δημοτικές επιχειρήσεις) οι διοικήσεις και οι οπαδοί του εξέλαβαν την τότε ρύθμιση σαν την πάγια πολιτική του ελληνικού κράτους να μη ζητάει χρέη που δεν πληρώνονται.
Με τον νόμο του 1997 δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργηθεί ο νέος Πανιώνιος και να ρυθμισθούν τα χρέη του Άρη. Σε αυτόν τον νόμο «πατάει» σήμερα και ο Τσίπρας στην ΠΝΠ για να «ρυθμίσει» τα χρέη της διοίκησης Σαββίδη.

Για περισσότερα Protagon

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube