REAL TIME |

ΕΕ: Η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία

Σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος για τα ζητήματα της Τουρκίας των Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι θα πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση η οποία δημιουργείται στην ΑΟΖ, η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και πρέπει να περάσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές σε συνομιλίες λύση του κυπριακού.
Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ παραδέχθηκε ότι οι ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας είναι τελματωμένες και ότι για να αναζωογονηθούν θα πρέπει να στηριχθεί η χώρα του σε  δυο πυλώνες . Ο πρώτος είναι ο τεχνοκρατικός, που αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθεσίες και ο δεύτερος αφορά στους αξιωματούχους και ειδικότερα  το θέμα της ενέργειας.

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ των Κύπριων Ευρωβουλευτών Ελένη Θεοχάρους και Κώστα Μαυρίδη με τον Τούρκο Πρέσβη για την παρουσία των τ/κ στο ευρωκοινοβούλιο. Οι δύο Κύπριοι ευρωβουλευτές, όταν ήγειρε το θέμα ο Τούρκος Πρέσβης, υπέδειξαν ότι οι τ/κ είχαν την ευκαιρία να έχουν παρουσία μέσω των ευρωεκλογών, αλλά δεν τους το επέτρεψαν οι κατοχικές αρχές.

Η κ. Θεοχάρους τον ρώτησε, ποιο κράτος θα εκπροσωπούσαν αν έρχονταν εδώ, την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία θεωρείτε ως «εκλιπούσα»;

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube