Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 9 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία παραμένει από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στον κόσμο

Η Ρωσία παραμένει από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στον κόσμο
Την δεύτερη θέση στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ διατήρησε η Ρωσία ως προς την ποσότητα όπλων που εξάγει. Σύμφωνα με έκθεση των συμβούλων του HIS φέτος μπορεί το ποσοστό εξαγωγών να πέσει κάπως.

Σύμφωνα με βαθμολογία της εταιρείας, οι εξαγωγές ρωσικών όπλων το περασμένο έτος ανήλθαν σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβαίνοντας κατά 9% σε σύγκριση με το 2013. Οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς ρωσικών όπλων ήταν η Κίνα (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια), η Ινδία (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια), η Βενεζουέλα και το Βιετνάμ (από 1 δισ. αντίστοιχα).

Οι αναλυτές της IHS προειδοποίησαν ότι, εν όψει της ύφεσης των τιμών του πετρελαίου και των αρνητικών επιπτώσεων των διεθνών κυρώσεων οι εξαγωγείς ρωσικών όπλων θα πρέπει να προετοιμαστούν ότι οι καιροί δεν θα είναι εύκολοι.
Το 2015 οι εξαγωγές θα βρεθούν σε ύφεση, καθώς τα μεγαλύτερα προγράμματα πρόκειται να κλείσουν και οι κυρώσεις μπορούν να αυξήσουν αυτή την τάση, σημειώνει η έκθεση.
Πέρυσι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων ήταν η Σαουδική Αραβία, η οποία είχε περάσει μπροστά από την Ινδία.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το περασμένο έτος, η παγκόσμια αγορά των όπλων εκτιμήθηκε στα 64,4 δισ. δολάρια σε αντίθεση με 56,8 δισ. δολάρια το 2013.
TASS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube