Γενικά θέματα , Ελλάδα 20 Μαρτίου 2015

Δημοσκόπηση: Διαφορά 26,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

METRON ANALYSISΔημοσκόπηση: Διαφορά 26,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Ανεβαίνει η διαφορά πάνω από 26 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.
Στην εκτίμηση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 47,8%, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 21,1%. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6,1% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4% και το Κίνημα με 2,2%.

Μεγάλο είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόθεση ψήφου, όπου συγκεντρώνει το 41,9% με τη ΝΔ να πέφτει κάτω από τις 20 μονάδες, με 18,4%!. Ακολουθούν η ΧΑ με 5,3%, το Ποτάμι με 4,9%, το ΚΚΕ με 3,9%, οι ΑΝΕΛ με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3% και το Κίνημα με 2%.

Στη δημοσκόπηση το 84% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ ενώ μόλις το 13% τάσσεται υπέρ της δραχμής.

Σε ότι αφορά τη στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, το 60% θεωρεί ότι πρέπει να υποχωρήσει η Ευρωζώνη από τη θέση της, 20% η Ελλάδα και 18% και οι δύο πλευρές.

Σε ερώτηση αν θα βρεθεί τελικά συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, το 80% δηλώνει αισιόδοξο και μόλις το 17% πιστεύει ότι δεν θα βρεθεί λύση.

Ημερησία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube