Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Πυρηνικά Όπλα , Ρωσία 22 Φεβρουαρίου 2015

Συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για ανταλλαγή πληροφοριών στα πυραυλικά

Σε συμφωνία για τον αριθμό των εκτοξεύσεων διηπειρωτικών ή υποβρύχιων βαλλιστικών πυραύλων ήρθαν Ρωσία και ΗΠΑ, οι οποίες θα ανταλλάξουν τα τηλεμετρικά δεδομένα για το 2015.
Η απόφαση λήφθηκε κατά την ένατη σύνοδο της διμερούς συμβουλευτικής επιτροπής της Συνθήκης για τη Στρατηγική Μείωση Όπλων ΗΠΑ – Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου.
«Οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ συνέχιζαν να συζητούν τα πρακτικά θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της Συνθήκης. Με βάση τις διατάξεις της Συνθήκης, συμφώνησαν στον αριθμό των εκτοξεύσεων  διηπειρωτικών ή υποβρύχιων βαλλιστικών πυραύλων, των οποίων τα τηλεμετρικά δεδομένα θα ανταλλαχθούν (μεταξύ των δύο χωρών) το 2015», ανέφερε έκθεση τουπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η Ρωσία αποφάσισε να διασφαλίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ. Ωστόσο, η κρατική πυρηνική εταιρεία της Ρωσίας, Rosatom έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ουάσιγκτον για την παγκόσμια πυρηνική ασφάλεια.
Ωστόσο, σε μια επίσημη δήλωση που κυκλοφόρησε στις 22 Ιανουαρίου, η Rosatom άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν μία παγκόσμια συνεργασία το 2015. «Η Ρωσία και οι ΗΠΑ φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας του πυρηνικών υλικών και την αξιόπιστη φυσική προστασία τους, εμποδίζοντάς τα να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων», τόνισε η Rosatom.
RBTH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube