REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Φεβρουαρίου 2015

Στα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ευαγγελίδη “Μακεδονικά ΙΙ”

Στα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο του Δημήτρη Ευαγγελίδη “Μακεδονικά ΙΙ”
«… Στον ελληνισμό, μετέχει κάποιος εθελουσίως. Είναι τιμή και ευθύνη η ελληνική ταυτότητα.»

«… Στον ελληνισμό, μετέχει κάποιος εθελουσίως. Είναι τιμή και ευθύνη η ελληνική ταυτότητα. Η ελληνικότητα δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται και αποδεικνύεται με αγώνες, θυσίες και ήθος. Πρόκειται για θεϊκό χάρισμα και όχι για καταναγκασμό. Ο ελληνισμός κανέναν δεν παρακαλάει.
Όποιος δεν θέλει να είναι Έλληνας, κακό του κεφαλιού του. Ας αρκεσθεί στη μίζερη και ελεεινή σκοπιανή ιδιότητα ή ας παραμείνει στην πνευματική αναξιοπρέπεια του κακώς εννοούμενου τοπικισμού και της γκρίνιας για τα κονδύλια.
Αυτά δεν τα λέω για να δικαιολογήσω την κρατική απραξία, ούτε για να εθελοτυφλούμε μπροστά στον κίνδυνο από τη διείσδυση των πρακτόρων. Χρειάζεται συνεχής άμυνα και αντίσταση. Αλλά συγχρόνως δεν πρέπει να αποδίδουμε στους αργυρώνητους κομιτατζήδες καμία ιδιότητα φοβερού και τρομερού μαζικού κινήματος αφελληνισμού. Εάν σώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, οι πρακτορίσκοι πιθανότατα θα εξαφανισθούν μία για πάντα. Θα τους καταπιεί η ίδια η Ιστορία…»
Στον τόμο αυτό συγκέντρωσε ο συγγραφέας μια σειρά άρθρων του από τα ιστολόγιά του, τα περισσότερα από τα οποία είχαν δημοσιευθεί και σε εφημερίδες και περιοδικά, με κεντρικό θέμα την Μακεδονία και την ελληνοσκοπιανή διαμάχη.
Τα κείμενα αναφέρονται σε θέματα από διάφορες χρονικές περιόδους, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Στα Παραρτήματα περιέλαβε την σειρά άρθρων του για τα αρχαία μακεδονικά νομίσματα, τα οποία με τα ελληνικότατα ονόματα των βασιλέων και κυρίως με την θεματολογία τους (θεότητες, σύμβολα κτλ) αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά αυτό που έχει αποδεχθεί πλέον ολόκληρη η διεθνής επιστημονική κοινότητα, ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήσαν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ένα ακόμη αρχαιοελληνικό φύλο.

Τίτλος: «Μακεδονικά ΙΙ»
Συγγραφέας: Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης
Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14,
10557 Αθήνα 
Τ 2103316036
Φ 2103250421
Σελ.: 160
ISBN: 978-960-8362-81-9
Κωδ.: 86979ΙΣ10
Τιμή: 17€

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube