Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 19 Φεβρουαρίου 2015

Διευκρινίσεις για το αίτημα της παράτασης φέρεται να ζητεί ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ

Διευκρινίσεις για το αίτημα της παράτασης φέρεται να ζητεί ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ

EPA/JULIEN WARNAND
Διευκρινίσεις από την Αθήνα για το αίτημα παράτασης ζητεί ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων BELGA.

Όπως αναφέρει το BELGA, ο Όβερτβελντ, κρίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής, καθώς, όπως λέει, η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ζητάει παράταση έξι μηνών του προγράμματος ευρωπαϊκού δανεισμού «θέτει περισσότερα ερωτηματικά από τις απαντήσεις που δίνει».

Επιπλέον, σύμφωνα με το BELGA, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών σχολίασε τα εξής: «Η συμφωνία προέβλεπε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα ζητούσε επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ειλημμένων δεσμεύσεων. Η επιστολή αφήνει πολλά ερωτηματικά σχετικά με αυτές τις δεσμεύσεις. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και το Eurogroup να εξετάσει το ελληνικό αίτημα».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube