Γενικά θέματα , Ελλάδα 17 Φεβρουαρίου 2015

Αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης θα καταθέσει η Ελλάδα την Τετάρτη

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣΑίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης θα καταθέσει η Ελλάδα την Τετάρτη
Κατάθεση ελληνικού αιτήματος για παράταση του παρόντος προγράμματος, διαρρέουν πηγές από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τη φημολογία ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Το Reuters μετέδωσε ότι η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει παράταση του μνημονίου αύριο Τετάρτη για να λυθεί έτσι ο γόρδιος δεσμός και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Πιθανότατα η κατάθεση αιτήματος ώστε να γίνει την Παρασκευή έκτακτο Eurogroup να επιταχύνθηκε εξαιτίας της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ που θα αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA.
Nωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει απότομη διακοπή αυτή την εβδομάδα στην έγκριση που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
«Δεν αναμένεται να υπάρξει ξαφνικό τέλος (της χορήγησης ρευστότητας μέσω) του ELA αυτή την εβδομάδα», ανέφερε η πηγή αυτή.
Ημερησία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube