Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 17 Φεβρουαρίου 2015

Δραματικά 24ωρα για Ελλάδα – Καλείται να απαντήσει μέχρι την Πέμπτη

Δραματικά 24ωρα για Ελλάδα – Καλείται να απαντήσει μέχρι την Πέμπτη

Βρυξέλλες: Από συμπληγάδες καλείται να περάσει η Ελλάδα μέσα σε τρία 24ωρα, αφού ουσιαστικά μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να ενημερώσει κατά πόσον αποδέχεται επέκταση του δανειακού της προγράμματος, προκειμένου να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή και να ληφθούν αποφάσεις.
Χθες βράδυ η συνεδρία του Eurogroup κατέληξε σε αδιέξοδο, με την ελληνική πλευρά να καταγγέλλει ότι σε άλλο προσχέδιο κειμένου είχε συμφωνήσει πριν τη συνεδρία κι ένα εντελώς διαφορετικό παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρία, υποστηρίζοντας πως «φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει».  
Η Αθήνα διαμήνυσε πως δεν εκβιάζει και ούτε εκβιάζεται και πως «ένα κείμενο που ήταν εντελώς αντίθετο με την εντολή του ελληνικού λαού, δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτό».  
Στη συνεδρία του Eurogroup η Ελλάδα συνάντησε την πλήρη άρνηση των εταίρων της, οι οποίοι επέμεναν στη θέση για συνέχιση του υφιστάμενου προγράμματος που θα συνοδεύεται από δεσμεύσεις και χωρίς οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες, έναντι ευελιξίας που θα μπορούσε να συζητηθεί με την ελληνική πλευρά για να αλλάξουν κάποια μέτρα. «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό είναι όλο», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.  
Ήμουν έτοιμος να υπογράψω το κείμενο που μου παρουσίασε πριν από το Eurogroup o κ. Μοσκοβισί, αποκάλυψε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας ότι το κείμενο με το οποίο συμφωνούσε απολύτως αποσύρθηκε με νέο, που επιστρέφει τα δεδομένα σε αυτά που ήταν μια εβδομάδα πριν.
Πηγή: «Φιλελεύθερος»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube