Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 5 Φεβρουαρίου 2015

Από το 2016 οι δοκιμές του ρωσικού βαλλιστικού πύραυλου νέας γενιάς Sarmat

Από το 2016 οι δοκιμές του ρωσικού βαλλιστικού πύραυλου νέας γενιάς Sarmat
Για το 2016 – 2017 προγραμματίζονται οι δοκιμές του νέου υπερσύγχρονου ρωσικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου υγρών καυσίμων 100- ton Sarmat, όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS υψηλόβαθμη πηγή από τον τομέα της Αμυνας. 

«Αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, και ο Sarmat περάσει με επιτυχία όλες τις επιμέρους δοκιμές, τότε σε έναν ή ενάμισι χρόνο θα είμαστε έτοιμοι για την τελική δοκιμή. Προς το παρόν οι δοκιμές γίνονται σε ξεχωριστά στάδια, σε ειδικές εγκαταστάσεις όπου ελέγχεται η ικανότητα ανύψωσης του πυραύλου» είπε η πηγή.

Οπως έχει δηλώσει ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ, οι πρώτες επιμέρους δοκιμές έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος, ενώ ο διοικητής των στρατηγικών πυραύλων Δυνάμεων (RVSN), αντιστράτηγος Σεργκέι Καρακάγιεφ έχει δηλώσει πως το νέο ρωσικό υπερόπλο, ο διηπειρωτικός πύραυλος νέας γενιάς Sarmat θα είναι έτοιμος να μπει σε επιχειρησιακή λειτουργία στον ρωσικό στρατό μέχρι το 2020.«Η ανάπτυξη του βαλλιστικού πυραυλικού συστήματος Sarmat ακολουθεί αυστηρό και εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Υπάρχει μια συνεχής δοκιμή των επιμέρους εξαρτημάτων και συστημάτων , σε ειδικές και σύγχρονες εγκαταστάσεις δοκιμών. Έτσι, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο νέος πύραυλος θα δημιουργηθεί πριν από το τέλος της δεκαετίας», έχει δηλώσει ο Καρακάγιεφ στο πρακτορείο TASS.
Τα χαρακτηριστικά του Sarmat παραμένουν άγνωστα σε γενικές γραμμές. Ο νέος ρωσικός πύραυλος διαθέτει το εξωφρενικό βεληνεκές μάχης των 11.000 χλμ. και θα αποτελέσει το απόλυτο όπλο στο ρωσικό πυραυλικό οπλοστάσιο, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό , θα αντικαταστήσει τους ρωσικούς SS-18 Satan (ICBM), τους μεγαλύτερους στρατηγικούς βαλλιστικούς πυραύλους στον κόσμο. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube