Weather Icon

Γιατί ο Ράσελ Κρόου εξόργισε τους Έλληνες της Αυστραλίας

Γιατί ο Ράσελ Κρόου εξόργισε τους Έλληνες της Αυστραλίας
Γιατί ο Ράσελ Κρόου εξόργισε τους Έλληνες της Αυστραλίας

Τον θυμό των Ελλήνων της Αυστραλίας έχει προκαλέσει  το σκηνοθετικό
ντεμπούτο του Ράσελ Κρόου “The Water Diviner’’, καθώς αναφέρεται στα
γεγονότα της Καλλίπολης και παρουσιάζει τον ελληνικό στρατό ως Satan’s
Army.
Συγκεκριμένα, προβάλλει την εκστρατεία των ΑΝΖΑΚ, δηλαδή του
στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών στην
Καλλίπολη.

Ο Ράσελ Κρόου ως Αυστραλός αγρότης αφήνει στις αρχές της δεκαετίας του ’20 την πατρίδα του, για να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη αναζητώντας τα ίχνη των τριών αγοριών του που χάθηκαν στη μάχη της Καλλίπολης. Εκεί θα ακούσει από Τούρκους κυρίως αξιωματούχους τι συνέβη.

Ο Δρ Παναγιώτης Διαμαντής καθηγητής Ιστορίας ειδικευόμενος στις γενοκτονίες στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ υποστηρίζει ότι ο Κρόου και ο σεναριογράφος του Άντριου Αναστάσιος στο βιβλίο του οποίο στηρίζεται η ταινία στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα αντιπολεμικό μήνυμα κατέληξαν να εμφανίζουν τα θύματα ως θύτες και τους σφαγιαζόμενους ως βαρβάρους.

Οι Αρμένιοι της περιοχής και οι ντόπιοι Έλληνες παρουσιάζονται όχι ως ιθαγενείς που αμύνθηκαν στην εκστρατεία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας του 1914, αλλά ως βάρβαροι και αιμοβόροι κατακτητές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει ο Δρ Διαμαντής στην ελληνόφωνη εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος» οι Έλληνες στην ταινία χαρακτηρίζονται ως «Ο Στρατός του Σατανά» ως εχθροί και προδότες των Αυστραλών και οι ορθόδοξες εκκλησίες ως στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές.

Από την άλλη, ο Ράσελ Κρόου ανέφερε ότι οι Αυστραλοί έχουν την ωριμότητα να ακούσουν και την αντίθετη γνώμη για το πώς έγιναν τα γεγονότα, τα οποία είναι διαστρεβλωμένα κατά τον Δρ Διαμαντή.

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα του μέσα στα Χριστούγεννα στην Αμερική θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο στην επέτειο της απόβασης στην χερσόνησο της Καλλίπολης.

kontranews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube