Weather Icon
Ιράν , Ρωσία 21 Ιανουαρίου 2015

Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας – Ιράν

Συμφωνία στρατηγικής στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψε στην Τεχεράνη ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με τον ιρανό ομόλογό του Χουσείν Ντέχγκαν.

Οπως δήλωσε ο ρώσος υπουργός, οι σχέσεις Ρωσίας – Ιράν στον τομέα της άμυνας βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια: «Η σημερινή υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς δημιουργεί σταθερές βάσεις για την διμερή ανάπτυξη των στρατιωτικών μας σχέσεων».Οι δύο χώρες συμφώνησαν σε ουσιαστική συνεργασία που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ετοιμότητας μάχης των ρωσικών και ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με τον Σοϊγκού, οι διαπραγματεύσεις έκλεισαν σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η συνεργασίας μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού, η ανταλλαγή εμπειριών σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις καθώς και η συμφωνία για κοινή δράση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Επίσης προωθείται και η εκπαίδευση στο Πολεμικό Ναυτικό, με αμοιβαίες επισκέψεις στα πολεμικά πλοία στα ρωσικά και τα ιρανικά λιμάνια.

Τέλος ο ρώσος υπουργός Άμυνας κάλεσε τον ιρανό ομόλογό του στη Διάσκεψη για τη Διεθνή Ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα τον ερχόμενο Απρίλιο. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube