Weather Icon

Κούρδοι: Δικαιοσύνη και Αλήθεια

Κούρδοι: Δικαιοσύνη και Αλήθεια

Kurdes : justice et vérité

Στις 9 Ιανουαρίου 2013, οι Leyla Saylemez, Fidan (Rojbîn) Ντογκάν και Σακινέ Cansız δολοφονήθηκαν στο κέντρο του Παρισιού. Ακτιβίστριες του αγώνα για την αναγνώριση των δικαιωμάτων του κουρδικού λαού, πλήρωσαν με υψηλό τίμημα την αφοσίωσή τους. Η αλήθεια για τη δολοφονία εξακολουθεί να μην έχει βγει, ενώ η συμμετοχή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), φαίνεται πολύ πιθανή, ενισχύοντας την άποψη για την ευθύνη της Τουρκίας.


Το Σάββατο, 10 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, με κάλεσμα πολλών οργανώσεων, θα λάβει χώρα στον σταθμό Gare du Nord, στο Παρίσι, μια διαδήλωση για να απαιτηθεί η αλήθεια και για αλληλεγγύη στον αγώνα τους και του κουρδικού λαού που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του στην Τουρκία , το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία.

Χρειάζεται να λάμψει η αλήθεια για αυτές τις δολοφονίες, να ταυτοποιηθούν οι χορηγοί και να διώκονται, να καταδικαστούν οι δολοφόνοι. Δεν πρέπει να λογοκρίνεται η Δικαιοσύνη στο όνομα οποιουδήποτε κρατικού συμφέροντος (raison d’État).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube