Weather Icon
ΗΠΑ , Κούβα 29 Ιανουαρίου 2015

Κούβα καλεί ΗΠΑ: Επιστρέψτε το Γκουαντάναμο

ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ

Κούβα καλεί ΗΠΑ: Επιστρέψτε το Γκουαντάναμο

 Την
επιστροφή της στρατιωτικής βάσης του Γκουαντάναμο ως προϋπόθεση για την
εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε ο
πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο από τις ΗΠΑ.


Επιπλέον, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο κάλεσε τις ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο σε βάρος της Κούβας καθώς και να βγει η χώρα από τη λίστα με τις ύποπτες για τρομοκρατία χώρες.

«Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία στοχεύει στην εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, όμως αυτό δεν θα καταστεί δυνατό όσο ισχύει το εμπάργκο» επισήμανε ο Κάστρο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στη σύνοδο της Κοινότητας των Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Celac) στην Κόστα Ρίκα.

«Το βασικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Το οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό εμπάργκο, που προκαλεί τεράστιες ζημιές στους πολίτες και στην οικονομία και που συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, πρέπει να αρθεί» πρόσθεσε ο Κουβανός ηγέτης.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κάστρο αναφέρεται στο θέμα μετά τις ιστορικές συνομιλίες που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Αβάνα μεταξύ των δύο χωρών με επίκεντρο ζητήματα που αφορούν τη μετανάστευση, καθώς και την επαναλειτουργία των πρεσβειών.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube