Τέλος Φεβρουαρίου ο Νίκος Αναστασιάδης στη Μόσχα

Τέλος Φεβρουαρίου ο Νίκος Αναστασιάδης στη Μόσχα
Στις 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου στη Μόσχα, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Λευκωσίας. Ο Nίκος Αναστασιάδηςεπρόκειτο να μεταβεί νωρίτερα στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε άλλαξαν το πρόγραμμα.

Οι σχέσεις Μόσχας – Λευκωσίας είναι παραδοσιακά στενές, παρά τις τριβές που υπήρξαν μετά το κούρεμα καταθέσεων που επηρέασε αρκετούς Ρώσους καταθέτες. 

Η στάση της Λευκωσίας απέναντι στις ευρωπαϊκές κυρώσεις παραμένει επικριτική. Οπως έχει δηλώσει ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης «η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει συνεχώς την προσέγγισή της όσον αφορά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στις οποίες ήμασταν από την αρχή κατηγορηματικά αντίθετοι»Ο Κασουλίδης επεσήμανε πως η Λευκωσία ήταν πάντα πολύ προσεκτική και διστακτική απέναντι στην επιβολή αλλά και την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων: «Δεν συνηγορήσαμε ποτέ σε αυτές τις αποφάσεις. Ηταν λάθος. Και ήδη βλέπουμε τα αρνητικά αποτελέσματα. Οι κυρώσεις δεν βλάπτουν μόνο τη Ρωσία, Μας βλάπτουν όλους. Και αυτή είναι η πάγια θέση μας από την αρχή της κρίσης».
Η συνάντηση έχει ακόμη πιο έντονο ενδιαφέρον μετά την πρόσφατη ενεργειακή συμφωνία της Μόσχας με την Αγκυρα στην παροχή φυσικού αερίου και για τα σχέδια της Ρωσίας να δημιουργήσει ένα κόμβο αγωγών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube