Weather Icon
Ισλάμ , Συρία 4 Δεκεμβρίου 2014

Ομάδες της Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα συγκεντρώθηκαν στο Αντέπ, υπό την προστασία της Τουρκίας

Ομάδες της Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα συγκεντρώθηκαν στο Αντέπ, υπό την προστασία της Τουρκίας
Οι συμμορίες των τζιχαντιστών συγκεντρώθηκαν πάλι στο Άντεπ με θέμα την μέσω Τουρκίας γραμμή τροφοδοσίας στο Μέτωπο Νούσρα2014-11-30t174403z_1982947685_gm1eac104gz01_rtrmadp_3_syria-crisis
72 συμμορίες που πολεμάνε στην Συρία συγκεντρώθηκαν στο Γκαζιάντεπ και συνέστησαν μια νέα οργάνωση “στέγη”. Σε αυτή την στέγη κυριαρχούν οι ισλαμιστές. Από την άλλη ο έλεγχος των εκ Τουρκίας γραμμών τροφοδοσίας πέρασε εντελώς στα χέρια της οργάνωσης Μέτωπο Νούσρα.

72 ένοπλες ομάδες που πολεμάνε στην Συρία κατά του Μπασάρ Άσαντ συγκεντρώθηκαν στο Γκαζιάντεπ.

Σύμφωνα με το κείμενο από την ιστοσελίδα McClatchy DC, οι συμμορίες συνέστησαν το “Επαναστατικό Διοικητικό Συμβούλιο“. Ορίσθηκε επίσης και το 17μελές Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα αυτού.
Σύμφωνα με την είδηση αυτή όμως, στο Δ.Σ. οι θέσεις που κατέλαβαν οι “μετριοπαθείς” είναι μόνο 6 ή 7.
Στην τριήμερη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος των “μετριοπαθών” ο Μουχάμεντ Χάλλακ, κατηγόρησε την Αχράρ-ου-Σαμ πως κατέλαβε περισσότερες έδρες από όσες δικαιούνταν.
Είναι γνωστό πως ο Εμπού Χαλίντ Ελ Σούρι -ηγετικό στέλεχος της Αχράρ-ου-Σαμ-, είναι ο εκπρόσωπος του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν Ελ Ζαουάχρι.


“Όταν ανατραπεί ο Άσαντ θα σχηματιστεί ισλαμική κυβέρνηση”
Ο Μουχάμεντ Χάλλακ δήλωσε πως σύμφωνα με το “Έγγραφο Οκτωβρίου” που έγινε αποδεκτό από τον νέο αυτό φορέα, όταν ανατραπεί ο Μπασάρ Άσαντ θα ιδρυθεί  μια ισλαμική κυβέρνηση.
Ο Χάλλακ δήλωσε πως σύμφωνα με το κείμενο δεν προβλέπεται να γίνουν “ελεύθερες εκλογές” και ότι οι ομάδες του συνασπισμού αυτού δεν πιστεύουν στις “δημοκρατικές αξίες”.
Ο ηγέτης αυτής της ένωσης ο Χασάν Ελ Ντουγέμ δήλωσε πως κάθε ομάδα που δεν θα μπορεί να στείλει στον συνασπισμό τουλάχιστον 100 μαχητές, θα παύει να αποτελεί και μέλος της ένωσης
Αναφέρεται πως ο φορέας αυτός ιδρύθηκε μετά από τις κριτικές που ακούγονταν πως “η συριακή αντιπολίτευση δεν εκπροσωπείται στο πεδίο των μαχών”.
Το κέντρο όμως του συνασπισμού δεν θα βρίσκεται στην Συρία, αλλά στην Τουρκία.


Η Άλ Νούσρα αποτελείωσε τους μετριοπαθείς του Βορρά
Το Μέτωπο Νούσρα που είναι ο συριακός κλάδος της Αλ Κάιντα, την ώρα που συνεχίζει την προέλαση του στο Ίντλιμπ, επεκτάθηκε και στην Χάμα.
Το Μέτωπο Νούσρα επιτέθηκε στην Ταξιαρχία Ενσάρ στο Ίμπλιντ. Τα μέλη της Ταξιαρχίας Ενσάρ, που μετείχαν σε κρυφό πρόγραμμα της CIA και είχαν πάρει όπλα από τις ΗΠΑ, παραδόθηκαν στην Νούσρα και παρέδωσαν τα όπλα τους στην οργάνωση Αχράρ-ου-Σαμ.
Πηγή: Τουρκικά Νέα, Haber.sol.org  1/12/2014

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube