Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Διαφθορά 12 Δεκεμβρίου 2014

Σούρλας: Πραγματικότητα και όχι σενάριο φαντασίας η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Πραγματικότητα και όχι σενάριο επιστημονικής φαντασίας ήταν η νοθεία στα καύσιμα τον Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων «σε βάρος αγνώστων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς για τα αδικήματα της κατ’ εξακολούθηση υπεξαίρεσης πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος και της κατ’ εξακολούθηση νοθείας διά της από 14/11/14 παραγγελίας διενέργειας τακτικής ανάκρισης της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Αθηνών προς την Ανακρίτρια του 2ου Τμήματος του Στρατοδικείου Αθηνών».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε: «Επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν μια πραγματικότητα και όχι «σενάριο επιστημονικής φαντασίας», όπως ορισμένοι ισχυρίζονταν απέναντι στις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η άσκηση ποινικών διώξεων είναι μάλιστα και μια απάντηση σε όσους την τελευταία δεκαετία αντιμετώπιζαν τα καταγγελλόμενα με ανευθυνότητα, παρότι αυτά αφορούσαν στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Η νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί πλέον θλιβερό παρελθόν και τώρα αναμένουμε και είναι επιβεβλημένο να βρεθούν οι ένοχοι, όσο «άγνωστοι» και αν είναι, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν.

Δεδομένου όμως ότι τα κυκλώματα των επιτηδείων είναι αδίστακτα, πρέπει να συνεχιστούν οι σχετικοί έλεγχοι από το Σ.Δ.Ο.Ε. και να ενημερώνονται τακτικά οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την πάταξη των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και σύντομα αναμένεται να τεθεί τέρμα και στη δράση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας των καυσίμων».

http://www.energypress.gr/news/Soyrlas:-Pragmatikothta-kai-ohi-senario-fantasias-h-notheia-sta-kaysima-twn-Enoplwn-Dynamewn

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube