Weather Icon
Παλαιστίνη , Πορτογαλία 12 Δεκεμβρίου 2014

Και η Βουλή της Πορτογαλίας υπέρ αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης

Και η Βουλή της Πορτογαλίας υπέρ αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης

REUTERS/HUGO CORREIA
Η Βουλή της Πορτογαλίας (φωτ. αρχείου).
Το πορτογαλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε πρόταση με την οποία καλείται η κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης.

Το αίτημα, το οποίο κατέθεσαν από κοινού η κεντροδεξιά πλειοψηφία και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτείνει «την αναγνώριση, σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κράτος της Παλαιστίνης ως ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος».

Η πορτογαλική κυβέρνηση «πρέπει να συνεχίσει να προωθεί τον διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη δύο δημοκρατικών κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης», εκτίμησαν οι βουλευτές, προσθέτοντας ότι «μόνο οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή».
Η πορτογαλική κυβέρνηση «θα επιλέξει την πιο κατάλληλη στιγμή» για να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, απάντησε ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Ρούι Μασέτε, απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube