REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Εκλογές 2014 25 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ… ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ… ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!
Οι Γερμανοί ξανάρχονται και... τρομοκρατούν!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πανικό στη Μέρκελ
Εκτενή αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα κάνει δημοσίευμα της γερμανικής Rheinische Post.

Στο γνωστό πνεύμα της… τρομολαγνείας, ο αρθρογράφος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις «μεγαλόστομες υποσχέσεις».

Οι Γερμανοί βλέποντας τις ελπίδες για εκλογή Προέδρου να εξανεμίζονται και τις υποσχέσεις Σαμαρά να μένουν στα χαρτιά, άρχισαν τις επικοινωνιακές επιθέσεις με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα… παπαγαλάκια της Μέρκελ και του Σόιμπλε επιδίδονται σε μια ακατάσχετη τρομολαγνεία, προσπαθώντας να διατηρήσουν στην εξουσία “οικεία πρόσωπα”, όπως είπε άλλωστε με περίσσιο θράσος ο… φιλέλληνας Γιουνκέρ.

Ήδη τα ξένα ΜΜΕ, από Ευρώπη μέχρι Αμερική παρουσιάζουν μια «κόλαση» σε περίπτωση που βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να περιορίσουν τις πιθανότητες ανάδειξης μιας κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά που θα βάλει βέτο στα «θέλω» των δανειστών.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση προβλέπει αναταράξεις στην Ευρωζώνη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Μια κυβερνητική αλλαγή θα έθετε σε κινδύνους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωζώνη, καθώς οι αγορές θα αμφισβητούσαν όλη την Ένωση» αναφέρει η ιστοσελίδα και συνεχίζει σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει φέτος στις αγορές.

Την ίδια ώρα, το Γερμανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο τονίζει ότι οι ανησυχίες για την Ελλάδα θα μπορούσαν να καταστρέψουν την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στους επενδυτές.

Το DPA, μάλιστα, δεν αποκλείει την επιστροφή της Ελλάδας σε παλιές εποχές κρίσης με αντίστοιχες συνέπειες και για τις γερμανικές αγορές.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί σχόλιο εμπειρογνωμόνων από την ιδιωτική τράπεζα M.M.Warburg & Co., σύμφωνα με την οποία εκτός από τις χρηματιστηριακές αναταράξεις «πιθανή κυβερνητική αλλαγή θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε άλλα ριζοσπαστικά κόμματα της αντιπολίτευσης να εμφανιστούν με ευρωφοβικές θέσεις».

Εμπειρογνώμονες της τράπεζας HSH Nordbank εκτιμούν ότι «εάν έρθουν οι αριστεροί πολέμιοι των μεταρρυθμίσεων στην εξουσία, τότε υπάρχει η απειλή τερματισμού των απαραίτητων διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων με νέο κούρεμα του χρέους».

Οι γερμανικές πένες λοιπόν, αφού μας κορόιδεψαν τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται ξανά ανερυθρίαστα και ασκούν την πιο χυδαία προπαγάνδα.

Δυστυχώς γι’ αυτούς και τους εγχώριους “εκλεκτούς”, ο ελληνικός λαός δεν τρώει πια κουτόχορτο…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube