Weather Icon

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν την Κομπάνι

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν την Κομπάνι

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν την Κομπάνι

Σύμφωνα με κουρδικό ειδησεογραφικό δίκτυο Rudaw, το Σάββατο οι Τούρκοι βομβάρδισαν την πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος κουρδική πόλη Κομπάνι με αποτέλεσμα πολλοί Κούρδοι άμαχοι και μαχητές να τραυματιστούν.

«Προσποιούμενοι ότι ήθελαν να σταματήσουν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους μέσα από την Τουρκία, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το κέντρο της Κομπάνι με πυρά από τανκς και πυροβολικό», είπε ο Ανγουάρ Μουσλίμ (Anwar Muslim), συμπρόεδρος του καντονιού της Κομπάνι στο Rudaw.

Ο Μουσλίμ επίσης είπε ότι οι τουρκικές Αρχές έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στο στρατόπεδο Κούρδων προσφύγων κοντά στα σύνορα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το περασμένο Σάββατο τζιχαντιστές σε αποστολή αυτοκτονίας επιτέθηκαν μέσα από το τουρκικό έδαφος στην Κομπάνι. Ο ένας όρμησε με αυτοκίνητο βόμβα και ο άλλος φορώντας γιλέκο με εκρηκτικά. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη με τους Κούρδους να απαντούν σε πυρά τζιχαντιστών μέσα από την Τουρκία.
tribune 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube