Weather Icon

8 Δεκεμβρίου Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ παρουσιάζουν τον αγωγό East Med στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

8 Δεκεμβρίου Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ παρουσιάζουν τον αγωγό East Med στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες, σε ανώτατο επίπεδο, μεταφέρεται η συζήτηση για τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα προς την Ευρώπη.
Στις 8 Δεκεμβρίου, οι υπουργοί ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ συναντώνται με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση Maros Sevcovic, ως πρώτο βήμα αναζήτησης χρηματοδότησης του μεγαλεπήβολου έργου από την Κομισιόν.

Το ραντεβού επιβεβαίωσε στο Livenews ο υπουργός ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Λακκοτρύπη, οι τρεις υπουργοί ενέργειας , έχουν συνυπογράψει επιστολή, ζητώντας συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για την ενεργειακή ένωση, στις 8 Δεκεμβρίου, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

«Το έργο είναι απόλυτα εφικτό και βιώσιμο», δήλωσε ο υπουργός ενέργειας της Ελλάδος, Γιάννης Μαννιάτης , προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις από πλευράς Βρυξελλών μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σύντομα, εξάλλου, θα ξεκινήσει και ο καταρτισμός της οικονομικο-τεχνικής μελέτης για την κατασκευή του αγωγού, ο οποίος θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με τα αποθέματα φυσικού αερίου από τη Λεκάνη της Λεβαντίνης.

Η Ε.Ε έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με έργα προτεραιότητας τα οποία θα διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο στην ολοκλήρωση του στόχου της Ενεργειακής Ένωσης, στα οποία περιλαμβάνονται και υποδομές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube