Weather Icon

Το εγχειρίδιο του IKEA για το Μεσανατολικό

Το εγχειρίδιο του IKEA για το Μεσανατολικό

Την οργή του Ισραήλ προκάλεσε η απόφαση της Σουηδίας να αναγνωρίσει την περασμένη εβδομάδα το κράτος της Παλαιστίνης. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Στοκχόλμη ανακλήθηκε, ενώ δεν έλειψαν τα ειρωνικά σχόλια εκατέρωθεν.
«Η σουηδική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι το Μεσανατολικό είναι πιο περίπλοκο από ένα κομμάτι επίπλου από το IKEA που πρέπει να συναρμολογήσεις στο σπίτι», ήταν η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.


Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την Σουηδή ομόλογό του.

«Με χαρά θα μπορούσα να στείλω στον κ. Λίμπερμαν μία συσκευασία από το IKEA για να κάνει τη συναρμολόγηση. Θα καταλάβει ότι απαιτείται συνεργασία, ένα καλό εγχειρίδιο και ένας εταίρος», δήλωσε η επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας Μάργκοτ Βάλστρομ.

Ο συγκεκριμένος διάλογος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για έναν Λιβανέζο μπλόγκερ, ο οποίος δημοσίευσε στο Twitter μία σατιρική απεικόνιση, που δημοσιεύτηκε στην «Washington Post», των ενεργειών του Ισραήλ και των επεκτατικών του σχεδίων με την κατασκευή εποικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube