REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία: Casus belli – Ελλάδα: Το ίδιο

Τουρκία: Casus belli – Ελλάδα: Το ίδιο

Στον Αντιπρόεδρo της ελληνικής Κυβέρνησης απευθύνεται ο Φίλιππος Μιχαηλίδης.

Κάνεις πολύ καλή δουλειά τονίζοντας ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με την εισβολή της στην ΑΟΖ της Κύπρου. Όμως, της Τουρκίας δεν ιδρώνει το αυτί της.

Το “Barbaros” θα εξακολουθήσει να ευρίσκεται νοτίως της Λεμεσού. Μάλιστα, σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, θα δούμε ξανά το μισοφέγγαρο νοτίως της Κύπρου, εκτός εάν… Εκτός εάν, κύριε Αντιπρόεδρε, φροντίσετε να καταρτίσετε σχέδιο δράσης, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τις στρατιωτικές ηγεσίες των δύο χωρών, το οποίο ανεπίσημα θα δημοσιοποιήσετε, και στο οποίο θα προβλέπεται ότι, εάν η Τουρκία φέρει γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ, τότε η Ελλάς θα το βυθίσει. Εάν, ως συνέπεια αυτού, η Τουρκία μάς επιτεθεί, τότε θα πρέπει η Ελλάς να επεκτείνει αμέσως τα χωρικά της ύδατα σε 12 ν.μ., ώστε να εκλείψει και ο λόγος για τον οποίο για δεκαετίες επικρέμαται πάνω από την Ελλάδα η δαμόκλειος σπάθη του casus belli της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, βέβαια, ο Ελληνισμός θα αμυνθεί.

Ένα τέτοιο σχέδιο δράσης θα είναι το casus belli της Ελλάδας. Θυμίζω το «βυθίσατε το Χόρα» του Ανδρέα Παπανδρέου (1987), αλλά και τη ρήση του Γεώργιου Παπανδρέου το 1964 ότι, «εάν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου, τότε θα μπούμε και εμείς». Η πιο πάνω εισήγησή μας συμφωνεί με τις δηλώσεις των δύο Παπανδρέου. Η σθεναρή στάση τότε (1964-1987) ανάγκασε την Τουρκία να κάνει πίσω. «Ιδού η Ρόδος», λοιπόν, κε Αντιπρόεδρε.

Φίλιππος Μιχαηλίδης

– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-epistoles/441/229908/tourkia-casus-belli-ellada-to-idio#sthash.G2r8K2VW.dpuf

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube