Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Νοεμβρίου 2014

Έρογλου: Δεν φεύγουν τα τουρκικά πλοία από την ΑΟΖ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι δεν φεύγουν τα τουρκικά πλοία από την ΑΟΖ.

 Οι Τ/κ συμφωνούν με την Άγκυρα για τα επόμενα βήματα και τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με τον Ντρεβίς Έρογλου.
Ο Έρογλου τόνισε ότι δεν θα δεχθούν καμία προϋπόθεση και όρο για επιστροφή στις συνομιλίες. Συγκεκριμένα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι «οι Τ/κ θα δράσουν με γνώμονα τα δικαιώματα που έχουν στους υδρογονάνθρακες».

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις επαφές που είχε το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία ο κ. Έρογλου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τον ενημέρωσε για τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα παροτρύνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να επιστρέψει στις συνομιλίες και ότι η στρατηγική που θα ακολουθηθεί είναι να γίνει διάλογος με αποτελέσματα το συντομότερο.

Για την κάθοδο στο νησί του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι δεν αναμένει ο κ. Άιντα να φέρει οποιεσδήποτε προτάσεις, υποστηρίζοντας ότι οι Ε/κ έχουν απορρίψει όλες τις προτάσεις για να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Πρόσθεσε ότι μιλώντας στο τηλέφωνο με τον κ. Άιντα σχημάτισε την εντύπωση ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξος και ότι σκοπεύει να παροτρύνει την ηγεσία των Ε/κ να επιστρέψει στις συνομιλίες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι θετικό το γεγονός ότι επισκέπτονται το νησί την ίδια περίοδο τόσο ο Άιντα όσο και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης Λίντιγκτον.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube