Weather Icon
Πολωνία , Ρωσία 17 Νοεμβρίου 2014

Ρωσία: Απελάσεις Πολωνών διπλωματών για κατασκοπεία

Ρωσία: Απελάσεις Πολωνών διπλωματών για κατασκοπεία

REUTERS/MAXIM ZMEYEV
Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση διέρχονται τη σοβαρότερη κρίση τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης (φωτ. αρχείου).
Την απέλαση Πολωνών διπλωματών για «δραστηριότητες οι οποίες δεν συνάδουν με τη διπλωματική τους ιδιότητα» ανακοίνωσαν οι αρχές της Ρωσίας, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για κατασκοπεία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι το μέτρο αποτελεί απάντηση στις απελάσεις – στα μέσα του Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο – Ρώσων διπλωματών οι οποίοι κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία στην Πολωνία.

Την Κυριακή τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση της απέλασης του Λετονού πρώην βουλευτή Αλεξέι Χολοστόφ, με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Το Σάββατο πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι συνεργάτις της γερμανικής πρεσβείας στη Μόσχα απελάθηκε σε ανταπόδοση της απέλασης Ρώσου διπλωμάτη του γενικού προξενείου στη Βόννη.
Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση διέρχονται τη σοβαρότερη κρίση τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.
Η κλιμάκωση της έντασης ανησυχεί ιδιαίτερα τις χώρες που ανήκαν στο σοβιετικό μπλοκ και έχουν ενταχθεί στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube