Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Νοεμβρίου 2014

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί η Αρμενία για κατάρριψη στρατιωτικού ελικοπτέρου

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί η Αρμενία για κατάρριψη στρατιωτικού ελικοπτέρου
Πρόκειται για το σοβαρότερο συμβάν μετά τη σύρραξη του 1994Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία για κατάρριψη στρατιωτικού ελικοπτέρου
Στιγμιότυπο από πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Ολάντ και των εκπροσώπων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, στο Παρίσι, για την κατάσταση που επικρατεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ερεβάν
Στο σοβαρότερο συμβάν μετά τον τερματισμό της σύρραξης του 1994 για τον διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κατηγόρησε τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ότι κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο που ανήκει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, του διαφιλονικούμενου θύλακα που βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν και ελέγχεται από τους Αρμένιους.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους μετά την κατάπαυση του πυρός που έθεσε τέλος στον πόλεμο για τον μικροσκοπικό ορεινό θύλακα στο Νότιο Καύκασο, όπου η ένταση έχει αρχίσει και πάλι να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες.

Το Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσε ότι κατέρριψε ελικόπτερο.

BHMA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube