Weather Icon

Oι αεροπορικοί βομβαρδισμοί αλλάζουν το σκηνικό στην Κόμπανι – Οι ισλαμιστές υποχώρησαν

Oι αεροπορικοί βομβαρδισμοί αλλάζουν το σκηνικό στην Κόμπανι – Οι ισλαμιστές υποχώρησαν

Οι τρομοκράτες δολοφόνοι του λεγόμενου Ι.Κ. υποχώρησαν από τις θέσεις που είχαν προελάσει προς το κέντρο της πόλης Κόμπανι, μετά τους απογευματινούς βομβαρδισμούς από αεροσκάφη της συμμαχίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού άμυνας του καντονιού Κόμπανι, η κατάσταση έχει βελτιωθεί ελαφρώς για τους Κούρδους μαχητές.
Συγκεκριμένα ο υπουργός άμυνας δήλωσε:
“Αυτή η συνεργασία θα φέρει καλά αποτελέσματα. Θα καταφέρει βαριά χτυπήματα εναντίον αυτής της ριζοσπαστικής οργάνωσης.”
Τα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας, σήμερα για πρώτη φορά μετά από 22 ημέρες πολιορκίας της Κόμπανι, έκαναν πυκνές επιθέσεις εναντίον στόχων των τρομοκρατών του Ι.Κ., καταφέρνοντας ισχυρά πλήγματα.
Συνεχίζοντας ο υπουργός άμυνας του καντονίου είπε:
“Τα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας κατάφεραν ισχυρά κτυπήματα σε στόχους του Ι.Κ. γύρω από την Κόμπανι και στα κοντινά χωριά. Θεωρούμε πολύ χρήσιμες αυτές τις επιθέσεις. Έχουμε βαθιά πίστη ότι θα σπάσουμε τον αποκλεισμό και θα εξαλείψουμε το Ι.Κ. Αυτή η κατάσταση θα είναι η αρχή για να προστατευτούν όλοι οι λαοί της περιοχής και για να εξασφαλιστεί μια ειρηνική ζωή, να προστατευτούν τα ανθρώινα δικαιώματα και να λυθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα. Θα είναι η αρχή για την εγκατάσταση ενός δημοκρατικού συστήματος”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube