Weather Icon

Οι δολοφόνοι του Ι.Κ. υποχωρούν στην Κόμπανι – Οι τελευταίες εξελίξεις

Ενώ τα κόμματα και διάφοροι φορείς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου επί 23 μέρες που πολιορκείται η Κόμπανι από τους εγκάθετους τρομοκράτες της Άκγκυρας, ως νέο Μεσσολόγγι, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών του καντονιού της Κόμπανι, οι ισλαμιστές τρομοκράτες υποχώρησαν από τις θέσεις που είχαν καταλάβει στις περιφερειακές συνοικίες της πόλης, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι αναμένεται η πλήρης αποχώρησή τους από την περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός του καντονίου δήλωσε στο Ρόιτερς τα εξής:
“Ο από αέρος βομβαρδισμός έφερε αποτέλεσμα και το Ι.Κ. απωθήθηκε από αρκετές θέσεις που κατείχε. Η υποχώρησή τους αυτή είναι η μεγαλύτερη από τότε που μπήκαν στις εισόδους της πόλης. Μπορούμε να πούμε ότι η υποχώρηση αυτή είναι ο προάγγελος της ολοκληρωτικής αποχώρησής τους από την περιοχή.”
Εν τω μεταξύ, το Κέντρο Τύπου του Στρατού Λαϊκής Άμυνας (YPG), σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συνεχίζονται για 23η ημέρα οι συγκρούσεις, με τις απώλειες των ισλαμιστών το τελευταίο 24ωρό να ανέρχονται σε 89 νεκρούς.
Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δυνάμεις του YPG ανθίστανται σταθερά εναντίον των δυνάμεων του Ι.Κ. που ενισχύονται συνεχώς με δυνάμεις, όπλα και υλικό που έρχονται από το Ιράκ και τη Συρία.
Η ανακοίνωση συνεχίζει:
“Το τελευταίο 24ωρο οι μάχες γίνονται στην κυριολεξία σώμα με σώμα. Σπίτι, σπίτι, με χρήση χειροβομβίδων, οι δυνάμεις μας μάχονται γενναία και δεν επέτρεψαν τις δυνάμεις των επιτιθεμένων να προχωρήσουν σε κανένα μέτωπο. Οι συμμορίτες συνέχισαν όλο αυτό το διάστημα τον βομβαρδισμό της πόλης, με άρματα και πυροβόλα που εγκατέστησαν στους γύρω λόφους”.
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι οι δυνάμεις του YPG αμύνονται με γενναιότητα και πατριωτισμό, για να απωθήσουν τους συμμορίτες έξω από την ηρωική Κόμπανι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube