Weather Icon

Φρανσουά Ολάν: Η Κόμπανι είναι πόλη εθνομαρτύρων και ηρώων

Φρανσουά Ολάν: Η Κόμπανι είναι πόλη εθνομαρτύρων και ηρώων

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν, μιλώντας στο Ινστιτούτο του Αραβικού Κόσμου, στα Παρίσι, κάλεσε  όλες τις χώρες να συμμετέχουν στη συμμαχία που μάχεται εναντίον του λεγόμενου Ι.Κ., ενώ παράλληλα τόνισε ότι η πόλη Κόμπανι θα γίνει το σύμβολο αυτού του πολέμου.

Επίσης, ο Ολάν είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ενισχυθεί η αντιπολίτευση στη Συρία και να αποτραπεί η κατάληψη της Κόμπανι.
Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Liberation, όπως και άλλες εφημερίδες, έχουν ανακηρύξει και αναφέρουν την Κόμπανι ως “πόλη μαρτύρων” και ως “ηρωική πόλη”.
Στη Γαλλία έχουν αναγνωριστεί επισήμως 64 πόλεις και στο εξωτερικό άλλες πέντε, ως “πόλεις μαρτύρων” και τους έχει αποδοθεί το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.
Στην ίδια εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της περιοχής των Παρισίων, Julien Dray, κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα για διπροσωπία και υποκρισία απέναντι στην Κόμπανι, την οποία χαρακτη΄ρισε ως ένα “μικρό Στάλινγκραντ”.
Ο Dray, αφού τόνισε ότι μια νίκη των τζιχαντιστών στην Κόμπανι, θα τους ενισχύσει και θα τους καταστήσει ανίκητους, συμπλήρωσε ότι οι Κούρδοι της Συρίας το μόνο που θέλουν είναι αντιαρματικά, για να αντιμετωπίσουν τα άρματα και την υπεροπλία των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube