Weather Icon

Στα πρόθυρα κουρδικής ιντιφάντα η Τουρκία – Έξι Κούρδοι νεκροί σε διάφορες πόλεις

Σοβαρότατα επεισόδια από Κούρδους σε πολλές πόλεις της Τουρκίας – Παρακρατικές ομάδες ισλαμιστών ομοϊδεατών του Ι.Κ. σε δράση
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τέσσερις κουρδικούς νομούς

Μεγάλης έκτασης σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει σε πολλές πόλεις στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν αλλά και σε πολλές πόλεις της Δ. Τουρκίας, ανάμεσα στις οποίες η ίδια η Κωνσταντινούπολη.
Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώνονται στην πρωτέουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και σε άλλες πόλεις και κωμοπόλεις, όπως το Κουρτάλαν, το Βάρτο και το Κιζίλτεπε, όπου υπάρχουν τέσερις νεκροί, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο Φιράτ, ενώ άλλοι δυο νεκροί υπάρχουν στο Ντιγιαρμπακίρ.
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Κωνσταντινούπολη, όπου φασιστικοί κύκλοι, αντιδρώντας στις διαδηλώσεις των Κούρδων για την πόλη Κόμπανι, πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον κτιρίων κουρδικών φορέων, όπως κόμματα, σύλλογοι κλπ.
Στην πόλη Βάρτο, όλα τα δημόσια κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες από το εξαγριωμένο πλήθος, που διαμαρτύρεται για το θάνατο ενός νεασρού διαδηλωτή, ενώ  στο Ντιγιαρμπακίρ φλέγονταιδημόσια κτίρια και κτίρια τραπεζών.
Στο νομό Μαρντίν ο νομάρχης και  η στρατοχωροφυλακή διέταξαν απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των πολιτών στους δρόμους, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν λόγω της δολοφονίας νεαρού διαδηλωτής.
Τις βραδυνές ώρες και ο νομάρχης Ντιγιαρμπακίρ διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη.
Πριν από λίγο απαγόρευση κυκλοφορίας διέταξε και ο νομάρχης του Βαν καθώς και ο νομάρχης του Σιίρτ.
Στην πόλη Τζίζρε οι πολίτες έσπασαν τα σύνορα και ενώθηκαν με τους ενόπλους Κούρδους της Ροζάβα, ενώ στο Χακιάρι πυρπολήθηκε φροντιστήριο που ανήκει στον ιμάμη Γκιουλέν, καθώς και το κτίριο της πρυτανείας του τοπικού πανεπιστημίου.
Μετά από το ξέσπασμα της κουρδικής ιντιφάντα η αστυνομία ανακάλεσε όλο το προσωπικό από τις άδειες και τέθηκε σε επιφυλακή σε ολόκληρη τη χώρα.
Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τη χθεσινή δήλωση του Οτζαλάν από τη φυλακή, ότι οι Κούρδοι θα πολεμήσουν και θα αντισταθούν μέχρι το τέλος στο Κόμπανι αλλά και παντού όπου υπάρχουν ισλαμιστές και υποστηρικτές τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube