Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Οκτωβρίου 2014

Σε διεθνές δικαστήριο να οδηγηθούν οι δράστες των μαζικών δολοφονιών στο Ντονιέτσκ

Σε διεθνές δικαστήριο να οδηγηθούν οι δράστες των μαζικών δολοφονιών στο Ντονιέτσκ
Σε διεθνές δικαστήριο ζήτησε να οδηγηθούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις μαζικές δολοφονίες στο Ντονιέτσκ ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική διάσκεψη «Νέες Προκλήσεις για την Ασφάλεια: Ο Ρόλος των Κοινοβουλίων», η οποία πραγματοποιείται στη Γενεύη.  

Αφού αναφέρθηκε σε τραγικά επεισόδια όπως η πυρκαγιά στην Οδησσό, η εκ προθέσεως βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, η δολοφονία δημοσιογράφων και το τραγικό δυστύχημα του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ο Ναρίσκιν υπογράμμισε ότι «η έρευνα για την ανεύρεση των δραστών αυτών αλλά και άλλων εξωφρενικών εγκλημάτων έχει σκοπίμως καθυστερήσει». Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας αναρωτήθηκε αν θα συμβεί το ίδιο και στην περίπτωση των ομαδικών τάφων στην ανατολική Ουκρανία. «Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν βρέθηκε έξω από το Ντόνιετσκ, σε περιοχές που εδώ και λίγο καιρό βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου. Και πολλοί ακόμη μυστικοί τόποι μαζικής ταφής έχουν βρεθεί».  

Ο Ναρίσκιν κάλεσε επίσης την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να μελετήσει και να αξιολογήσει τη δίωξη που άσκησαν οι Αρχές του Κιέβου στους Ουκρανούς βουλευτές που επισκέφτηκαν τη Μόσχα. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube