Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Οκτωβρίου 2014

Το Ανατολικό Ζήτημα προς την τελική του λύση

Του Νίκου Σταματάκη
Από όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους αναλυτές για τα φλέγοντα θέματα της Μέσης Ανατολής τον τελευταίο καιρό το πιο ενδιαφέρον είναι ασφαλώς η ανεκδιήγητη πολιτική της Τουρκίας. Τα επίθετα που της έχουν αποδοθεί από επίσημα χείλη όσο και από τον τύπο είναι γλαφυρά: «απαράδεκτη», «κυνική», «αντισυμμαχική», «απάνθρωπη», «επικίνδυνη», «σχιζοφρενική» και πάει λέγοντας…
Μια από τις καλύτερες αποτιμήσεις της τουρκικής πολιτικής έκανε ο γνωστός αρθρογράφος της Χουριέτ Burak Bekdil που σε πρόσφατη ανάλυση έγραψε ότι η Τουρκία θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον  καταφέρει να κάνει φίλο τον εχθρό του εχθρού της, αλλά κατάφερε το απολύτως αδύνατον, δηλαδή να καταστήσει εχθρούς ακόμα και τους εχθρούς των εχθρών της. Ετσι, εν μέσω γενικού χάους στη Μέση Ανατολή ποιοι είναι πλέον οι ΜΟΝΟΙ φίλοι της Tουρκίας;  Οι ακραίοι ισλαμιστές του ISIS και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Ακόμα και η Χαμάς πάνω στην οποία ο κ.Ερντογάν είχε επενδύσει τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο έχει τον τελευταίο καιρό πολλούς λόγους να αποστασιοποιηθεί από την Αγκυρα.

Για περισσότερα  Mignatiou

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube