Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Ρωσία 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ρωσία απαντά στο αμερικανικό Prompt Global Strike

Υπουργείο Άμυνας: Στα σκαριά το ρωσικό Prompt Global Strike

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ανάλογο του αμερικανικού Prompt Global Strike(PGS), λέει ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου RIA Novosti. 

Το αμερικανικό στρατιωτικό δόγμα του «ακαριαίου παγκόσμιου χτυπήματος», δηλαδή του προγράμματος παγκόσμιας κρούσης Prompt Global Strike, έχει ως στόχο την προσβολή οποιουδήποτε σημείου στον πλανήτη σε λιγότερο από 30 λεπτά από τη στιγμή που θα δοθεί η εντολή και θα ταυτοποιηθεί ο στόχος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από μια συνεδρίαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του προγράμματος κρατικών προμηθειών όπλων για την περίοδο 2016 – 2025, ο Μπορίσοφ υπογράμμισε πως το ρωσικό πρόγραμμα προγραμματίζεται για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για αμυντικούς σκοπούς.
 «Η Ρωσία διαθέτει τις ικανότητες και την τεχνολογία και θα αναγκαστεί να το κάνει, αλλά σκοπεύουμε να αναπτύξουμε και συστήματα αντιμετώπισης αυτών των νέων τύπων όπλων. Το βασικό δόγμα της χώρας μας είναι η άμυνα. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», είπε ο Μπορίσοφ, τονίζοντας ωστόσο πως όλες οι αποφάσεις των αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της ανάπτυξης όπλων δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως μια κούρσα εξοπλισμών και προσπαθεια αύξησης των στρατιωτικών δαπανών. 
«Δεν προσπαθούμε να φουσκώσουμε τον προϋπολογισμό. Ενδιαφερόμαστε όμως για την ασφάλεια του κράτους και την προστασία των ρώσων πολιτών από πιθανές απειλές», επεσήμανε ο Μπορίσοφ.
Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν, η ρωσική απάντηση στην πιθανή δημιουργία του παγκόσμιου συστήματος PGS στις ΗΠΑ είναι η βελτίωση των δικών της στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων και της αεροδιαστημικής άμυνας. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, πρέπει να βελτιωθούν και τα συστήματα ελέγχου και χειρισμού.
RIA Novosti. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube