REAL TIME |

Weather Icon
Αυστραλία , Ποντιακό Ζήτημα 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ημέρα μνήμης για τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας στη βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας

Ημέρα μνήμης για τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας στη βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας
Στην Ελλάδα την αμφισβητούμε και στην Αυστραλία τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας

Το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία

του  Σ. Χατζημανώλη
Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Ανατολίας και της Ανατολικής Θράκης, τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στη πολιτειακή Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας.


Οι Ποντιακοί σύλλογοι της Πολιτείας, «Ποντοξενιτέας», «Παναγία Σουμελά» και «Διογένης» (Wollongong), τίμησαν από κοινού τη μνήμη των προγόνων τους, καθώς και αυτούς που πρωτοστάτησαν στα πρόσφατα ψηφίσματα αναγνώρισης της γενοκτονίας στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Στους χαιρετισμούς τους, ο κ. David Clarke (Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Νέας Νότιας Ουαλίας από το Φιλελεύθερο Κόμμα) και ο Αιδεσιμώτατος Fred Nile (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα), που πρωτοστάτησαν στην αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας από τη Νέα Νότια Ουαλία) αναφέρθηκαν στην αντιμετώπισή τους με απειλές, πιέσεις και απόπειρες δωροδοκίας εκ μέρους των Τουρκικών αρχών στην ‘Αγκυρα και στην Αυστραλία.
Οι δύο ένθερμοι υποστηρικτές της ομογένειας υπογράμμισαν την σημασία της ενότητας των λαών εναντίον των γενοκτόνων.
Ο Fred Nile ανέφερε στο ακροατήριο την περηφάνιά του για την φωτογραφία της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντας που διακοσμεί το γραφείο του στο κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, την οποία την δώρισαν πέρυσι οι Ποντιακοί σύλλογοι της πολιτείας.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε κι ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Σύδνεϋ, Δρ Σταύρος Κυρίμης. «Αυτή είναι η υποχρέωσή μας προς την Ανθρωπότητα, να θυμίζουμε τις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού: αποδοχή της διαφοράς, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία» είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube