Weather Icon

Η Ελλάς Μελβούρνης του θρυλικού Νεστορίδη πρωταθλήτρια στην Αυστραλία

Η Ελλάς Μελβούρνης του θρυλικού Νεστορίδη πρωταθλήτρια στην Αυστραλία
Πρωτάθλημα Βικτώριας κατέκτησε η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα, δυο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πολιτειακού πρωταθλήματος στην Αυστραλία. Στη δεύτερη θέση η –επίσης- ελληνική Όκλι Κάνονς.
Η Ελλάς Μελβούρνης, που ιδρύθηκε το 1959 και στην Αυστραλία είναι γνωστή ως South Melbourne FC, έχει κατακτήσει οκτώ φορές το πολιτειακό πρωτάθλημα της Βικτώριας και τέσσερις το παναυστραλιανό πρωτάθλημα. Ως πρωταθλήτρια Ωκεανίας συμμετείχε στο Παγκόσμιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στη Βραζιλία, όπου το 2010 κατέκτησε τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας όλων των εποχών για την Ωκεανία.
Από την Ελλάς Μελβούρνης έχουν περάσει κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου. Το 1966 πήγε εκεί ο Κώστας Νεστορίδης ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιθετικούς ποδοσφαιριστές με απίστευτη καριέρα στην ΑΕΚ και την Εθνική Ελλάδας. Εκείνη τη χρονιά η ομάδα κατέκτησε το πολιτειακό πρωτάθλημα, ενώ ο Νεστορίδης που κατάγεται από την Δράμα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση. 
Αρκετά χρόνια αργότερα, η ομάδα προσέλαβε τον προπονητή Φέρεντς Πούσκας, υπό την καθοδήγηση του οποίου η Ελλάς Μελβούρνης κατέκτησε το παναυστραλιανό πρωτάθλημα του 1990. Από τις τάξεις της πρωταθλήτριας Βικτώριας έχει περάσει και ο σημερινός προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου. Ο 49χρονος προπονητής, που γεννήθηκε στην προσφυγική γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας, είχε μείνει στην ομάδα δυο σεζόν ως παίκτης και άλλες δυο ως προπονητής.
Προσφάτως το ομογενειακό σωματείο υπέγραψε συμφωνία με την πολιτεία της Βικτώριας για την παραχώρηση του γηπέδου Lakeside Stadium, για τα επόμενα 40 χρόνια.

Η ποδοσφαιρική ομάδα Όκλι Κάνονς
Η απονομή του κυπέλλου στην Ελλάς Μελβούρνης θα γίνει την Κυριακή, πριν από το ντέρμπι με την άλλη ελληνική ομάδα, την Όκλι Κάνονς (Oakleigh Cannons), που τερμάτισε δεύτερη.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube