Αίγυπτος , Ρωσία 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία για προμήθειες ρωσικών όπλων ύψους 3,5 δισ. δολαρίων

Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία για προμήθειες ρωσικών όπλων ύψους 3,5 δισ. δολαρίων
Και το φορητό αντιαεροπορικό-αντιπυραυλικό σύστημα Buk-M2 ανάμεσα στο οπλικά συστήματα θα προμηθευτεί η Αίγυπτος από τη Ρωσία
Προκαταρκτική συμφωνία με το Κάιρο για αμυντική συνεργασία και προμήθεια ρωσικού οπλισμού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε η Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Νωρίτερα, ρωσική αντιπροσωπεία σε υπουργικό επίπεδο επισκέφθηκε πρόσφατα και τηνΖιμπάμπουε, στην οποία η Ρωσία σχεδιάζει επενδύσεις άνω του 1 δισ. δολαρίων στη βιομηχανία εξορύξεων.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής ΣυνεργασίαςΑλεξάντερ Φομίν, ο οποίο επισκέπτεται την έκθεση όπλων και στρατιωτικής βιομηχανίας και εξοπλισμού στη Νότια Αφρική, Africa Aerospace and Defence-2014, η συνεργασία με το Κάιρο στον αμυντικό τομέα είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό και, ανάλογα με την τελική έκβαση της συμφωνίας, η Αίγυπτος θα αγοράσει ρωσικά όπλα αξίας 3,5 δισ. δολαρίων. Ο Φομίν δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Στις 14 Φεβρουαρίου του 2014 είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι η Μόσχα και το Κάιρο υπέγραψαν συμβάσεις για την προμήθεια όπλων στην Αίγυπτο. Η συμφωνία, ύψους άνω των 3 δισ. δολαρίων προέβλεπε την αγορά μαχητικών αεροσκαφών, συστημάτων αεράμυνας, ελικοπτέρων Mi-35,διαφόρων ειδών πυρομαχικά καθώς και ελαφρύ οπλισμό. Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρονταν προμήθειες 24 μαχητικών MiG-29 και αντι-πυραυλικών συστημάτων Buk-M2 και Thor M2.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube