Weather Icon
Αυστραλία , Αφγανιστάν 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αφγανός, ο οποίος ζούσε στην Αυστραλία επί 14 χρόνια, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από Ταλιμπάν

Όταν επέστρεψε στη χώρα του για να επισκεφτεί συγγενείς

Ένας Αφγανός ο οποίος ζούσε επί 14 χρόνια στην Αυστραλία βασανίστηκε και εκτελέστηκε από μέλη των Ταλιμπάν, όταν επέστρεψε στη χώρα του με σκοπό να επισκεφτεί συγγενείς του, μετέδωσε ο αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικό σταθμός ABC.
Ο Σαγιέντ Χαμπίμπ Μουσαουί, 56 ετών, δολοφονήθηκε από μέλη των Ταλιμπάν επειδή κατείχε αυστραλιανό διαβατήριο, δήλωσε στο ABC Αφγανός αξιωματούχος.
Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Γκάνζι, Μοχάμαντ Αλί Αχμαντι, δήλωσε ότι ο Μουσαουί υπέστη βασανιστήρια προτού οι Ταλιμπάν τον πυροβολήσουν 3 φορές.
«Ο λόγος φυσικά είναι πως ο Μουσαουί ήταν Αυστραλο-Αφγανός», δήλωσε ο Αχμαντί. «Ο άνδρας δεν έκανε κάτι λάθος. Δεν ήταν εγκληματίας. Δεν συμμετείχε σε κυβερνητικές δραστηριότητες».
Ο Μουσαουί έφτασε στην Αυστραλία το 2000 και 5 χρόνια αργότερα ακολούθησαν η γυναίκα και τα παιδιά του.
Αυστραλός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πρεσβεία της χώρας στην Καμπούλ συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο του Μουσαουί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμανικό πρακτορείο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube