Γενικά θέματα 11 Αυγούστου 2014

Stratfor: Η επόμενη μέρα μετά τη σαρωτική νίκη Ερντογάν

Stratfor: Η επόμενη μέρα μετά τη σαρωτική νίκη Ερντογάν
Γιατί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε άνετη νίκη στις εκλογές. Ο διχασμός των αντιπάλων και οι εθνικές εκλογές του 2015. Ποιος είναι ο ρόλος των Κούρδων. Η αναζήτηση του κατάλληλου υποψηφίου για την ηγεσία του AKP.
Stratfor: Η επόμενη μέρα μετά τη σαρωτική νίκη Ερντογάν
Ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε χθες άλλα πέντε χρόνια στην ηγεσία της τουρκικής δημοκρατίας, αυτήν τη φορά από το προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας. Έχοντας εξασφαλίσει περισσότερο από το 50% των ψήφων, απέφυγε τον δεύτερο γύρο στις πρώτες άμεσες εκλογές για την προεδρία της χώρας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιώνουν ότι ο Ερντογάν έχει ισχυρή στήριξη από το ήμισυ σχεδόν του τουρκικού πληθυσμού. Το άλλο μισό έχει αποξενωθεί λόγω των διαφόρων πολιτικών του -από την επέμβαση του κόμματός του στα κοινωνικά έθιμα, την ένταση των διώξεων στα μέσα ενημέρωσης και τη συνεχιζόμενη δίωξη του κινήματος του Γκιουλέν-, όμως είναιυπερβολικά διχασμένο για να αποτελέσει σοβαρή πρόκληση για το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σε αυτές ή στις επερχόμενες εθνικές εκλογές του 2015.

Για περισσότερα πατήστε Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube