Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 7 Αυγούστου 2014

Θέλεις να γίνεις μπαρμπερης; Μονο έγκριση απο τον Μπαν Κι Μουν δεν χρειάζεται!

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν λάβαμε το ακόλουθο άρθρο απο αναγνώστη. Τι ηθελε ο άνθρωπος; Να γίνει …μπαρμπερης!

Γιατί δεν δοκίμαζε για βουλευτής; Πιο εύκολο θα ηταν…

Το Υπουργειο Υγειας Αγνοει Μαξιμου και Πρωθυπουργο για το ανοιγμα του κλειστου επαγγελματος κουρεα κομμωτη! ( Η εντολη του Πρωθυπουργικου γραφειο στο Υπ.εμποριου να βρει μια άμεση λύση, ώστε να ανοιξει το κλειστο επαγγελμα του κουρεα, μετα απο παρεμβαση της Ευρωπαικης Κομισιον με έγγραφο της στο Πρωθυπουργικο γραφειο. Το Υπ.εμποριου βρηκε αποκλειστικα για το θεμα αυτο υπευθυνο το Υπ.υγειας. Ποιοι ειναι ομως η λογοι που το Υπ.υγειας αγνοησε τις εντολες του Μαξιμου και Πρωθυπουργου, για το ανοιγμα του επαγγελματος. Στο τελος του Αρθρου θα βρειτε προσφατο βιντεο που εκανα στις 5 αυγουστου του 2014)
Το επαγγελμα του κουρεα, ξακουστο με το ονομα μπαρμπερης, τεινει να ειναι το πιο κλειστο επαγγελμα στην Ελλαδα! Ναι καλα ακουσατε!(διαβασατε) Για να κοβη καποιος τριχες στην Ελλαδα! Δεν φτανει μονο να εχει παει σε καποια Σχολη να μαθει αυτο το επαγγελμα! Αλλα χρειαζεται και 2 χρονια προυπηρεσια για να μπορη να παρει αδεια ασκησεως επαγγελματος! Συν και να περασει και απο εξετασεις πρακτικες μετα την καταθεση τον απαιτουμενο δικαιολογητικων που χρειαζονται στον εκαστοτε Δημο! Ολα αυτα τα τραβανε η αποφοιτη με πτυχιο απο Σχολες Εργαστηριο Ελευθερων Σπουδων! Βασει πολλων δημοσιευματων το επαγγελμα του κουρεα ανοιξε οριστικα στο τελος του ιουνιου του 2014, γιατι μεχρι τοτε μας ειχε δωσει προθεσμια η τροικα να ανοιξη αυτο το επαγγελμα! Αυτα ομως που γραφτηκανε δυστυχως ειναι τριχες κατσαρες! Στο υπ.εμποριου αποταθηκαμε για λυσει αυτου του προβληματος μετα απο τις επαφες μου που ειχα με την Ευρωπαικη κομισιόν,αλλα και το Διεθνες Νομισματικο Ταμειο, Οπου με δικαιωσαν! http://www.iapopsi.gr/to-dnt-dikaionei-kerkyraio-kourea/ Για αν ειναι δυνατον! Να μπορουμε να ανοιξουμε τα δικα μας μαγαζια, να πληρωνουμε τους φορους μας, και να σταματήσουμε να δουλευουμε με μαυρα και αφορολογητα χρηματα, κουρευοντας απο σπιτι σε σπιτι! Και φυσικα να ειμαστε ασφαλισμενοι Αλλα οχι! Για αυτες τις τριχες κατσαρες που λεγαμε, το Ελληνικο κρατος προτιμαει να γινομαστε διεθνες ρεζιλι, παρα να ανοιξει αυτο το επαγγελμα! 
Ποσους ψηφους εχει αυτος ο συλλογος κουρέων κομμωτων που τρεμει η κυβερνηση οτι θα τους χασει αν ανοιξουν οριστικα και πραγματικα αυτο το επαγγελμα, Εχουν περασει μεχρι στιγμης 4 υπ.υγειας (2011-2014) Ανδρεας Λοβερδος, Ανδρεας Λυκουρεντζος, Αδωνις Γεωργιαδης, και τωρα ο Βοριδης,και κανεις απο αυτους δεν καταφερε να ανοιξει το επαγγελμα!(Το επαγγελμα του κουρεα υπαγεται στο υπ.υγειας γιατι ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος) Με ενα προφητικο Αρθρο μου, ειχα επισημάνει οτι δεν εγινε ποτε ανοιγμα του επαγγελματος τωρα τον ιουνιο, και δεν εχει καταργηθει ο νομος ΦΕΚ Α193/2005 ΠΔ 133 https://plus.google.com/100847986792457856560/posts/D7e9hJ2i6sB Μαλιστα απο τον χειμωνα του 2014 το υπ.υγειας και η κυβερνηση ειπαν παλι ψεματα οτι κατάργησαν τους περιορισμους για την ασκηση αυτου του επαγγελματος, οπου σε ενα βιντεο μου στο youtube τους διαψεύδω https://www.youtube.com/watch?v=N90LRCw9WhU Το υπ. οικονομικών με τον νομο 3919/2011 υποτίθεται απελευθερωνει ολα τα κλειστα επαγγελματα,υπευθυνο για αυτο ειναι και το υπ.ανάπτυξης και εμπορίου! 
Παρολα αυτα ομως δεν μπορεσαν να ανοιξουν το επαγγελμα του κουρεα, γιατι την αποκλειστικη ευθυνη την εχει το υπ.υγειας για την αδεια ασκησεως επαγγελματος,και το υπ.παιδειας για τα ποια πτυχια εχουν το δικαιωμα να ασκουν ελευθερα το επαγγελμα αυτο,με λιγα λογια πρεπει να συνεργαστουν αυτα τα δυο υπουργεια και να νομοθετήσουν νεο νομο για να ανοιξουν αυτο το επαγγελμα,και να καταργησουν το παλιο νομο ΠΔ133. 
Επειδη υπαρχουν και η δυσπιστει ,εκανα ενα νεο βιντεο στις 5 αυγουστου 2014,που πηρα το δημαρχειο και ρωτησα για πως μπορω να παρω αδεια ασκησεως επαγγελματος,και αν εχει αλλαξει κατι με παλιοτερα!

Λοιπον τερμα τα ψεματα!Ελευθερωστε οριστικα αυτο το επαγγελμα κυριε Πρωθυπουργε,και ολα τα κλειστα επαγγελματα και μετα βλεπουμε για την ανακαμψη,και οτι ειμαστε σε τροχια αναπτυξης! Βρειτε και ελέγξτε ποιοι ειναι η υπευθυνη απο το Υπ.Υγειας που μπλοκάρουν στο ανοιγμα αυτου του επαγγελματος, και ποια συμφεροντα εξυπηρετουν! Σπυρος Πριφτης email:[email protected]

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube