Γενικά θέματα 16 Αυγούστου 2014

Σοκάρουν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ

Σοκάρουν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ Συνεχίστηκαν
και χτες, το βράδυ της Πέμπτης, οι διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ενάντια
στην αστυνομική βία, με αφορμή τον θάνατο από αστυνομικά πυρά του
18χρονου Αφροαμερικανού στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.


Παράλληλα, οι διαδηλωτές εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους και για τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού οικογενειάρχη, ο οποίος κατέληξε από καρδιακή ανακοπή όταν ακινητοποιήθηκε βίαια στο έδαφος από αστυνομικούς, τον περασμένο Ιούλιο, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στις κινήσεις διαμαρτυρίας στο Φέργκιουσον και αιτούνται “Δικαιοσύνη για τον Έρικ Γκάρνερ και τον Μάικλ Μπράουν”, με τη παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Μπιλ Μπράτον και την καταδίκη των αστυνομικών που ευθύνονται για τον θάνατο του οικογενειάρχη. Παράλληλα εκφράζουν τους φόβους τους ύστερα από τα τελευταία κρούσματα αστυνομικής βίας.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη, ζήτησε από τους πολίτες να σέβονται την αστυνομία και να μη φέρουν αντίσταση αν κάποιος αστυνομικός αποφασίσει να συλλάβει κάποιο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν, κατά τα λεγόμενα αυτοπτών μαρτύρων, πυροβολήθηκε από αστυνομικό ενώ ήταν άοπλος και είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Από την πλευρά τους, οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο θανών επιτέθηκε στον αστυνομικό με πρόθεση να του αφαιρέσει το όπλο του.

Από την άλλη, για την υπόθεση του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ, ερασιτεχνικά πλάνα τον δείχνουν ακινητοποιημένο στο έδαφος από τους αστυνομικούς, ύστερα από συμπλοκή, να επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Ο ιατροδικαστής χαρακτήρισε τον θάνατο του ανθρωποκτονία.

Πηγή: lifo.gr
Διάβασε περισσότερα στο: Σοκάρουν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ | gazzetta.gr

Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube