Weather Icon

Τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες νεκροί και ένας αιχμάλωτος

O αιχμαλωτισθείς Αρμένιος στρατιώτης, Κάρεν Πετροσιάν

Μετά τα αιματηρά επεισόδια των προηγουμένων ημερών στα αρμενο-αζερικά σύνορα, στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάγ, που στοίχισαν τη ζωή σε 12 Αζέρους στρατιώτες, τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ και ένας πιαστηκε αιχμάλωτος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αζερικού Υπουργείου Αμύνης, οι Αρμένιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την ώρα που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στις Αζερικές γραμμές, κατά μήκος των συνόρων.
Ο Αρμένιος στρατιώτης που αιχμαλωτίστηκε, με το όνομα Κάρεν Πετροσιάν, κατά δήλωσή του, μεταφέρθηκε σε στρατιωτική μονάδα, στην πόλη Σεμκίρ, του Αζερμπαϊτζάν, όπου υποχρεώθηκε να μιλήσει στις κάμερες. Ο Αρμένιος αιχμάλωτος, εκτός των άλλων, ζήτησε δημοσίως συγνώμη από τον λαό του Αζερμπαϊτζάν και από τον πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεβ.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του αζερικού υπουργείου Αμύνης, χθες ομάδα Αρμενίων στρατιωτών επιχείρησε να διεισδύσει στο αζερικό έδαφος, στην περιοχή Τοβούζ, όπου έγινε αντιληπτή, με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα.
Οι υπεύθυνοι του Αζερικού υπουργείου έδειξαν στους εκπροσώπους του τύπου τα όπλα και τα πυρομαχικά και τα εκρηκτικά που έφεραν μαζί τους οι Αρμένιοι στρατιώτες.

Πηγή: Εφημερίδα Ζαμάν

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube