REAL TIME |

Weather Icon

Συνεχίζονται οι συμπλοκές στο Ναγκόρνο Καραμπάγ – Άλλοι 4 Αζέροι νεκροί

Μετά τις συμπλοκές που στοίχισαν τη ζωή σε εννιά Αζέρους στρατιώτες, στην περιοχή Αγντάμ του Ναγκόρνο Καραμπάγ (σχετικό άρθρο ΕΔΩ), άλλοι τέσσερις Αζέροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων, που συνεχίστηκαν και χτες.
Το Υπουργείο Αμύνης του Αζερμπαϊτζάν, με καινούργια του ανακοίνωση, αναφέρει ότι σε διάφορες περιοχές κατά μήκος της μεθορίου οι Αρμένιοι παραβίασαν 73 φορές την εκεχειρία και ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν ένοπλες συμπλοκές μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων στρατιωτών στις περιοχές Άγνταμ και Άγντερε, όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Αζερικό έδαφος. Μετά τις σφοδρές συμπλοκές οι Αρμένιοι υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν, παίρνοντας μαζί τους και τις σοβαρές απώλειες που υπέστησαν.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από πλευράς Αζέρων, υπάρχουν τέσσερις νεκροί στις εν λόγω συμπλοκές.
Οι υπεύθυνοι του Αζερικού υπουργείου επιρρίπτουν τις ευθύνες στην αρμενική πλευρά και δηλώνουν ότι ελέγχουν την κατάσταση κατά μήκος της μεθορίου, ενώ τα αζερικά πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούν και κάνουν περιπολίες στην περιοχή.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ δηλώνουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση στην περιοχή. Η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Marie Harf, δήλωσε ότι τα δυο μέρη πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα για να πέσει η ένταση και ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν την εκεχειρία.
Πηγή: Εφημερίδα Γενί Τσάγ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube