Ουκρανία , Ρωσία 14 Ιουλίου 2014

Καταρρίφθηκε ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος – Σε νέα συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία προχωρεί η Ρωσία

Καταρρίφθηκε ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος – Σε νέα συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία προχωρεί η Ρωσία
«Απο ρωσικό έδαφος ο αντιαεροπορικός πύραυλος»

REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV

Το αεροσκάφος συμμετείχε στις επιχειρήσεις ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες και, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο πύραυλος από τον οποίο καταρρίφθηκε εκτοξεύθηκε πιθανότατα από ρωσικό έδαφος (φωτ. αρχείου).
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι το μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου AN-26, με το οποίο είχε νωρίτερα χαθεί η επικοινωνία, καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία.
Το αεροσκάφος συμμετείχε στις επιχειρήσεις ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες και, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο πύραυλος από τον οποίο καταρρίφθηκε εκτοξεύθηκε πιθανότατα από ρωσικό έδαφος.
Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής Προεδρίας.
Ορισμένα μέλη του πληρώματος, τα οποία διασώθηκαν με αλεξίπτωτα, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, επικοινώνησαν με το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού, ανέφερε ο υπουργός, στρατηγός Βαλερί Χελετέι.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Σε νέα συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία προχωρεί η Ρωσία
Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ
Η Ρωσία συγκεντρώνει εκ νέου δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία και πλέον διατηρεί 10.000 – 12.000 στρατιώτες στην περιοχή, ανέφερε στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα.
Η Μόσχα είχε αποσύρει τους περισσότερους από τους 40.000 στρατιώτες τους οποίους είχε αναπτύξει στην περιοχή στις αρχές του έτους, μην έχοντας αφήσει παρά λιγότερους από 1.000 στα μέσα Ιουνίου.
Ωστόσο, από τότε άρχισε να ενισχύει εκ νέου το στρατό της στη μεθόριο, όπως ανέφερε ο νατοϊκός αξιωματούχος, ζητώντας να μην αναφερθεί το όνομά του.
«Οι τωρινοί μας υπολογισμοί είναι ότι περίπου 10.000 έως 12.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην περιοχή.
»Μόνον την τελευταία εβδομάδα, διαπιστώσαμε ότι πολλές μονάδες κινούνται προς την μεθοριακή ζώνη», δήλωσε.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube