Weather Icon
Λίβανος , Συρία 18 Ιουλίου 2014

Συρία: Αιματηρές μάχες επί πέντε ημέρες στα σύνορα με το Λίβανο

Συρία: Αιματηρές μάχες επί πέντε ημέρες στα σύνορα με το Λίβανο

REUTERS/RASEM GHAREEB
26 μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα σε αυτή την περιοχή, περίπου 3 χλμ. από την πόλη Άρσαλ του Λιβάνου.
Αιματηρές μάχες εξελίσσονται τις τελευταίες πέντε ημέρες κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο ανάμεσα στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και του βραχίονας τη αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο αλ Νόσρα, όπως ανέφεραν μια πηγή της σιιτικής οργάνωσης και ένας μαχητής του Μετώπου αλ Νόσρα.

Η σιιτική Χεζμπολάχ έχει εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, που διαρκεί πλέον τέσσερα χρόνια, στο πλευρό των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Το Μέτωπο αλ Νόσρα, μια σουνιτική ένοπλη οργάνωση, θεωρεί ότι οι σιίτες μουσουλμάνοι είναι αιρετικοί και τους αξίζει ο θάνατος.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ έχασε πολλούς μαχητές τις τελευταίες ημέρες στις μάχες στον ορεινό όγκο Καλαμούν. Χθες Τετάρτη δυνάμεις της Χεζμπολάχ αποπειράθηκαν να μπουν στο έδαφος της Συρίας από δύο σιιτικά χωριά του Λιβάνου κοντά στα σύνορα αλλά έπεσαν σε ενέδρα μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα.
«Τους είδαμε να προσπαθούν να παρεισφρήσουν», δήλωσε ο μαχητής του Μετώπου. «Τους περιμέναμε κι όταν έφθασαν, πριν μπορέσουν καν να οπλίσουν (. . .) επιτεθήκαμε. Κάποιοι διέφυγαν», συνέχισε ο ίδιος.
Μια πηγή της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επίθεση και υποστήριξε ότι η οργάνωση είχε τρεις απώλειες στην ενέδρα. Με αυτούς τους θανάτους, η σιιτική οργάνωση μετρά εννέα απώλειες συνολικά στην περιοχή μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, κατά τον ίδιο.
Το μέλος του Μετώπου αλ Νόσρα δήλωσε ότι και ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία είχε απώλειες –«μάρτυρες», κατά την ορολογία που χρησιμοποίησε–, αλλά δεν έδωσε έναν συγκεκριμένο αριθμό.
Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου ανέφερε πως 26 μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα σε αυτή την περιοχή, περίπου 3 χλμ. από την πόλη Άρσαλ του Λιβάνου.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube